AB Texel: Een betrokken partner

Wij zijn een betrokken en betrouwbare partner. Het spreekt voor ons voor zich dat we investeren in een goede relatie met onze klanten en medewerkers. Dit leidt in veel gevallen tot een langdurige samenwerking. Daarbij doen we ons best om het milieu zoveel mogelijk te ontzien dankzij investeringen op het gebied van duurzaamheid. Ook dragen we ons steentje bij aan een sociale samenleving met onze eigen Stichting A-wareness.

Gezond, veilig en met plezier aan het werk

Bij AB Texel willen we dat onze medewerkers plezier hebben in hun werk, en dat ze gezond en veilig werken. Tot aan hun pensioen. Dat vinden we belangrijk en daar investeren we dan ook in.

Zo hebben we onze eigen opleidingen op maat via de AB Move on Academy, houden we medewerkers geïnformeerd en betrokken via de app AB Connect, en hebben we initiatieven als AB Café en AB Fit om onze medewerkers fysiek en mentaal fit te houden. Vanzelfsprekend zorgen we ook voor flexibele, passende werkroosters en een correcte en tijdige betaling van het salaris. 
Lees hier meer over onze opleidingen en initiatieven om medewerkers betrokken en fit te houden. Of neem een kijkje op onze website 'Werken bij AB Texel'.

Een samenwerking met meerwaarde

Of het nu om een grote of een kleine klant gaat, we streven altijd naar een langdurige samenwerking. Samen bereik je meer dan alleen. Daarom willen we ons samen blijven verbeteren, en denken we in het gezamenlijk belang voor de keten.

Onze groene stip voor het milieu

Transport is belastend voor het milieu. Dat valt niet te ontkennen maar we werken eraan om dit zo veel mogelijk te beperken. In ons logo ziet u een groene stip. Deze stip symboliseert onze inspanningen voor duurzamer transport en een beter milieu.

Bij AB Texel durven we te experimenteren en innoveren. 95% van onze CO2 uitstoot komt door fysieke transportbewegingen. De meeste winst is voor ons dan ook te behalen in het verduurzamen van transport. Dit doen we door:

  • Brandstofverbruik zoveel mogelijk te reduceren.

  • Technische innovatie van ons wagenpark.

  • Optimalisatie van de planning.

De laatste jaren namen we meerdere initiatieven om onze uitstoot te beperken. En met resultaat. Hieronder leest u enkele voorbeelden. Meer weten? Een uitgebreide toelichting vindt u hier.

  • Onze AB-rijstijlcoaches helpen onze chauffeurs om zuiniger te rijden.

  • We investeren in nieuwe (zuinige) trucks. Onze wagens zijn gemiddeld slechts 4 jaar oud en uitgerust met Euro-6 motoren en de nieuwste systemen om efficiënt te rijden.

  • Een deel van ons wagenpark rijdt al op LNG en we breiden dit verder uit.

  • Door ons dichte netwerk efficiënt te benutten, reduceren we het aantal lege kilometers steeds verder.

  • We besparen grondstoffen door hergebruik van banden.

  • We gaan in gesprek met onze klanten over duurzame optimalisatie.  

Betrokken bij de samenleving

Via onze eigen Stichting A-wareness ondersteunen we projecten in de buurt van onze vestigingen in binnen- en buitenland, gericht op mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op deze manier geven we invulling aan onze maatschappelijke betrokkenheid.