Specialist in speciaal transport 

AB Texel Special Transport is dé partner voor bouwlogistiek en exceptioneel transport. Wij leveren totaaloplossingen voor maatwerktransport. Dat doen we met kundige, ervaren medewerkers en een groot en dicht netwerk in Nederland, België en Duitsland. Samen met onze klanten proberen we hun logistieke processen te optimaliseren, we denken met hen mee, ontwikkelen innovatieve oplossingen en bieden capaciteit en flexibiliteit.

Marktleider in vlak transport  

AB Texel biedt verschillende vormen van transport. Onze grootste tak van sport is vlak transport. Met een vloot van meer dan 300 standaard vlakke trailers, uitschuifbare trailers (enkel, dubbel en triple) en enkele (semi-)diepladers bieden we capaciteit en zijn we flexibel. Daarnaast zijn er elke dag ruim 75 autolaadkraancombinaties onderweg door Nederland, België en Duitsland. Met deze wagens kunnen we materialen van 1 tot 10.000 kg vervoeren en zelf laden en lossen.   

Prefab producten 

Prefab producten brengen we veelal met binnenladers op de plaats van bestemming. De laad- en lostijden zijn kort door het gebruik van laadsledes. Onze klanten beladen deze laadsledes zelf, wij halen de laadsledes vervolgens op en leveren ze af op de bouwplaats. Daarmee is binnenladertransport een zeer efficiënte manier van vervoer. Bovendien minimaliseren we zo de wacht- en montagekosten. AB Texel beschikt over zo’n 3.000 laadsledes voor het verticaal vervoeren van elementen met een lengte van maximaal 10 meter en tot 4 meter hoog.  

Exceptioneel transport 

Een specialisme van AB Texel is exceptioneel transport. We vervoeren goederen met buitengewone afmetingen door heel Europa. In het vervoer van (hei)palen over het dak zijn we marktleider.  
AB Texel faciliteert het gehele traject van offerte tot uitvoering, met specifiek opgeleid personeel en begeleidingsvoertuigen. We zorgen voor een veilige doorstroming van het verkeer, inclusief routeverkenningen, en ontzorgen u met het regelen van vergunningen en documenten.  

Stukgoed

Ook voor het vervoer van uw stukgoed zijn wij u graag van dienst. Onze schuifzeiltrailers zijn uitgerust met kooiaap zodat we zelf kunnen laden en lossen. 

Op- en overslag 

In Eastermar hebben we een eigen op- en overslaglocatie. Het 5.000 m2 grote terrein biedt alle ruimte voor tijdelijke opslag van bouwmaterialen.  

Veiligheid

Voor ons speciaal transport staat de veiligheid van onze chauffeurs, medeweggebruikers en borging van de veiligheid op bouwplaatsen voorop. Hier investeren we dan ook graag in.

Bedrijven 

AB Texel bedrijven met als specialisme speciaal transport zijn AB Texel Special Transport (voorheen Combex) met vestigingen in Eastermar en Broekhuizenvorst en AB Texel Spezialtransporte (May Transporte GmbH) dat gevestigd is in Rheinböllen. Het transport van stukgoed bouwmateriaal op pallets wordt verzorgd door AB Texel Distribution.

Meer weten?

Klik op een van de bedrijven hierboven om contact op te nemen. Onze medewerkers staan u graag te woord.