Hoe doen wij dat?

 • Logistieke ontzorging

  Logistieke ontzorging

   Als agri-, food- of bouwbedrijf wilt u ervan uit kunnen gaan dat het logistieke proces optimaal verloopt. Dat de grondstoffen en bouwmaterialen op het juiste moment worden aangeleverd. En ook dat er bij calamiteiten snel geschakeld kan worden. Bij AB Texel heeft logistieke ontzorging daarom de hoogste prioriteit. Dankzij de grootte van ons bedrijf kunnen we al onze klanten, van klein tot groot, optimaal bedienen. We zijn flexibel, en kunnen dankzij ons dichte netwerk altijd snel en eenvoudig op- en afschalen.

  Dat doen we op een even lokale als betrokken manier. We hebben standplaatsen door het hele land, houden van directe communicatie en we zijn flexibel bij het zoeken naar oplossingen. Dezelfde betrokkenheid is terug te zien bij onze chauffeurs. De meesten van hen hebben een achtergrond in de agri- of foodsector: zij weten wat er speelt op een boerenerf en kennen het reilen en zeilen van de foodsector. Ze zijn gekwalificeerd en professioneel, en denken met u mee wanneer er zich een onverwachte omstandigheid voordoet. Ook onze chauffeurs in het speciaal transport zijn vakmensen, ze zijn opgeleid om de veelal grote en zware materialen kundig en veilig te vervoeren.

  Inzicht door maatwerk dashboards
 • Inzicht door maatwerk dashboards

  Inzicht door maatwerk dashboards

  Meten is weten. Naast het verzorgen van de logistiek zet AB Texel daarom graag een stap verder met de inzet van datadashboards. De laatste jaren hebben we flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze IT-systemen, waarmee we snel de gewenste data kunnen ophalen. Hiermee geven we u als klant een duidelijk inzicht in de resultaten van het totale logistieke proces.

  Zo zien we in één oogopslag het aantal gereden lege kilometers per dag, de CO2-uitstoot en waar de wachttijden bij het laden en lossen oplopen, bijvoorbeeld. Ook realtime-data zijn mogelijk, zo kunt u met track & trace uw vrachten volgen.

  De dashboards zijn op maat gemaakt: u bepaalt op welke data u wilt sturen. Dat doet u niet alleen, maar samen met onze data-analisten. Zij helpen u graag met het finetunen van het dashboard.

   

  Logistieke ontzorging Samen optimaliseren
 • Samen optimaliseren

  Samen optimaliseren

  Meten is ook de aanzet tot verbeteren. Dit doen we door samen met de klant de relevante data uit het dashboard onder de loep te nemen, en te kijken naar verbeterpunten. Hoe kunnen we het logistieke proces samen efficiënter maken? Kan het orderproces slimmer worden ingericht, en wat is mogelijk in het optimaliseren van de rittenplanning?

  Wanneer we de verbeterpunten in kaart hebben gebracht, gaan we samen op zoek naar oplossingen. Ook de resultaten hiervan monitoren we met behulp van het datadashboard en ons team van experts in logistiek, data, HR en IT.

  Het resultaat? Een optimaal proces, van bestelling tot aflevering.

  Inzicht door maatwerk dashboards Samen integreren
 • Samen integreren

  Samen integreren

  Hier gaan we weer een stapje verder: hoe kunnen we u als klant nog meer ondersteunen in de supply chain? Door onze kennis en kwaliteiten te bundelen, komen we samen tot de beste resultaten, is onze filosofie. Zo kunnen we de volledige planning voor de bevoorrading van u overnemen, zodat u zeker weet dat u altijd op het juiste moment de juiste grondstoffen en bouwmaterialen geleverd krijgt. 

  We kijken graag samen met u hoe we onze bedrijfsprocessen verder kunnen integreren. Dat doen we samen met een team van AB-experts, met korte lijnen en directe aanspreekpunten zodat we uw behoeftes snel kunnen vertalen naar de praktijk.

   

  Samen optimaliseren

Wat is de beste aanpak voor uw bedrijf?

Ons dienstverleningspakket bestaat uit verschillende onderdelen. Samen bekijken we welke aanpak het beste bij u past. Wilt u weten wat AB Texel voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord.

AB Texel, betrokken partner

Voor AB Texel staat uw vraag centraal, in alles wat we doen. We zijn een grote organisatie met de kenmerken van een klein bedrijf. Wat dat betekent? Bij ons krijgt u gemakkelijk de juiste persoon te spreken, en we schakelen snel. Onze medewerkers krijgen de ruimte om oplossingen te bedenken. 

We investeren graag in een goede samenwerking en doen wat we beloven. Dit maakt dat we met veel van onze klanten, leveranciers en medewerkers een duurzame lange-termijnrelatie kunnen opbouwen. Daarbij hoort ook investeren in de samenleving en het milieu. Lees hier meer over de pijlers van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij AB Texel.

 

Een gedeelde passie als succesformule

30-05-2023 Cases

Commitment als basis voor optimalisatie veevoertransport ForFarmers

30-05-2023 Cases

Onze vestigingen

Als bedrijf in de agri-, food of bouwketen wilt u graag een lokale transportpartner met de capaciteit van een groot logistiek bedrijf. AB Texel vindt dat niet meer dan logisch. Wij zetten ons maximaal in om de allerbeste logistieke dienstverlening te bieden. Zo denken we met u mee over logistieke vraagstukken, en werken samen toe naar oplossingen. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is onze lokale aanpak: dankzij ons dichte netwerk van standplaatsen zijn we altijd in de buurt van onze klanten en medewerkers.

Bekijk ons werkgebied

Google maps laden...
 • 0

  medewerkers

 • 0

  trucks

 • 0

  trailers

 • 0

  vestigingen en warehouses