AB Texel: marktleider in transport aardappelen

Wij zijn marktleider in West-Europa. Daar zijn wij trots op. Dankzij ons dichte netwerk en grote capaciteit kunnen we altijd aan uw transportvraag voldoen, ook in de piekperioden. We vervoeren aardappelen en andere agrarische producten van de teler naar de verwerker, zowel in bulk als zak- en stukgoed. Ook verzorgen we de aan- en afvoer van pootgoed naar warehouses en telers, of naar de haven voor export.

Naast aardappelen vervoeren wij ook andere agrarische producten zoals bijvoorbeeld:

  • Graan

  • Wortels

  • Suikerbieten

  • Uien

  • Appels

  • Bloembollen

  • Koffiebonen

Agrarisch transport in beeld

Flexibel transport

Oogstperiodes vallen later of vroeger en weersomstandigheden veranderen. Deze zaken laten zich moeilijk leiden. Maar dat beïnvloedt ons transport niet. Onze ervaren planners staan 24/7 tot uw beschikking om last-minute aanpassingen door te voeren. We zeggen nooit nee en bieden altijd een oplossing. Al onze chauffeurs zijn speciaal opgeleid in het vervoeren van agrarische producten, en denken met u mee wanneer zich onverwachts een wijziging voordoet.

Dicht en internationaal netwerk

U vertrouwt erop dat wij tijdig laden. Met ons dichte internationale netwerk voldoen wij als geen ander aan uw vraag, waar uw bedrijf ook gevestigd is. Ons grote wagenpark staat op elk moment van de dag voor u klaar. Aan- en afvoer sluiten aan op uw logistieke behoefte. Niet andersom.

Efficiënt, veilig en duurzaam

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid staan voor ons voorop. Daarom maken wij gebruik van het beste materieel, zoals lichtgewicht onderlossers, walking floors en kippers voor het vervoer van losgestorte agrarische producten, en schuifzeiltrailers, walking floors of koeltrailers voor het transport van zak- en stukgoed. 
Natuurlijk beschikken wij over alle benodigde certificeringen om de veiligheid van voedsel en diervoeder te garanderen.

Erkend NAO-transporteur en hygiëneprotocol pootgoed

AB Texel is een door de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) erkende transporteur. Wij werken met een streng hygiëneprotocol:

  • Bij vervoer van pootgoed ontsmetten wij de laadruimte op vaste momenten in een NAO-gecertificeerde wasstraat.

  • Reinigingen documenteren wij in ons transportmanagementsysteem.

  • Informatie is direct beschikbaar voor ketenpartners.

Wij denken vooruit en dragen positief bij aan ontwikkelingen in de keten. Daarom maken wij onderdeel uit van de werkgroep Hygiëneprotocol Pootaardappelen Contact Commissie (PCC).

Bedrijven 

De volgende AB-bedrijven zijn gespecialiseerd in het transport van agrarische producten: AB Texel Nederland, Bosman Transport, AB Texel UK, AB Texel France, AB Texel België en AB Texel Deutschland en AB Texel Distribution (zakgoed).

Meer weten?

Klik op een van de bedrjiven hierboven om contact op te nemen. Onze medewerkers staan u graag te woord.
Is niet direct duidelijk met wie u wilt spreken? Bel of mail met onze vestiging in Lelystad.