Specialist in transport van veevoer

AB Texel is specialist in het transport van veevoer. Van de aanvoer van grondstoffen naar de producent, tot de afvoer van veevoer naar vee- en pluimveehouderijen: wij zorgen ervoor dat uw productie altijd kan blijven doordraaien. Hoe doen wij dat?

Altijd in uw buurt

Dankzij ons dichte netwerk voldoen wij altijd aan uw transportvraag. Onze nauwkeurige planners staan 24/7 voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en aanpassingen door te voeren. Hiermee garanderen wij een soepele aan- en afvoer, op de door u gewenste tijden. Dit doen wij in:

  • Nederland

  • Duitsland

  • België

  • Frankrijk

  • Denemarken

Veevoertransport in beeld

Bulk en zakgoed

We vervoeren zowel bulk als zakgoed. Voor beiden beschikken we over specifieke trailers.

Veevoer in bulk vervoeren wij in bulktanks, sluiskippers, ZERO-T opleggers en walking floors. Deze trailers hebben meerdere compartimenten die bovendien flexibel zijn. Op die wijze combineren wij makkelijk vrachten en kunnen we verschillende producten aan één of meer afnemers tegelijk leveren. Dit is efficiënt, houdt onze prijzen concurrerend en zo beschikken wij altijd over voldoende vervoerscapaciteit voor u.

Voor zakgoed beschikken we over een wagenpark van schuifzeiltrailers met meeneemheftruck, walking floors en kastentrailers met laadklep en elektrische pompwagens. Met dit materieel kunnen we zakgoed op elke locatie afleveren, ook als er geen heftruck of pompwagen aanwezig is.

Afleverlocaties met uitdagingen

Niet elke afleverlocatie is hetzelfde. Soms moet er gelost worden op smalle erven, of in een hoek achterin een lage schuur. Natuurlijk wilt u graag al uw klanten bedienen. Wij ook. Daarom bedenken we slimme oplossingen om uw veevoer ook op lastige plaatsen af te leveren. Zoals de in eigen beheer ontwikkelde ‘special pipe’. Met deze pijp kunnen we veevoer vanuit een bulktank in een schuur lossen, op plekken waar dat met andere trailers zoals een Walking Floor niet kan.

Met de ZERO-T oplegger kunnen we lossen bij harde wind of op plaatsen waar kiepen qua hoogte niet mogelijk is. ZERO-T staat voor 'zero tipping' oftewel 'niet kiepen'.

Professionele chauffeurs & certificeringen

Onze chauffeurs zijn gedegen getraind en vervoeren uitsluitend veevoer. Zij hebben jarenlange ervaring, en kennen de hygiëne-eisen voor alle typen veevoer van binnen en buiten. U kunt op hen vertrouwen. Uiteraard beschikken we over de GMP+ certificering voor Feed Safety en alle andere benodigde certificeringen.

Onder uw label rijden

Voor sommige klanten zijn we een 'dedicated partner' en rijden wij onder hun label, in wagens voorzien van klantreclame. Wij verzorgen het volledige logistieke proces, zodat zij zich 100 procent op hun kernactiviteiten kunnen richten. Wilt u dat we dit ook voor u doen? Neem dan contact met ons op.

Bedrijven

De AB Texel bedrijven met als specialisme veevoertransport in bulk zijn AB Texel Silo - Feed, AB Texel Feed Deutschland en AB Texel Feed België. AB Texel Distribution is gespecialiseerd in het vervoer van zakgoed veevoer.

Meer weten?

Klik op een van de bedrijven hierboven om contact op te nemen. Onze medewerkers staan u graag te woord.
Is niet direct duidelijk met wie u wilt spreken? Bel of mail met onze vestiging in Lelystad.