Werken bij AB Texel

Onze medewerkers zijn het hart van ons bedrijf. Daarom vinden we het belangrijk dat zij plezier hebben in hun werk, en zich betrokken voelen bij ons en onze klanten. Daar investeren we dan ook in. Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat onze medewerkers hun werk goed en veilig kunnen doen. Elke chauffeur is bijvoorbeeld gespecialiseerd in minimaal één type transport en volgt regelmatig maatwerktrainingen. Zo maken we onze ambitie waar om de meest gewaardeerde logistieke dienstverlener te zijn in de agri-, food en bouwsector.


Wat mogen medewerkers bij AB Texel verwachten:  

  • Een goed salaris en een correcte betaling, altijd op tijd.  

  • Flexibele, passende werkroosters.

  • Moderne en veilige trucks van A-merken.

  • Open en laagdrempelig contact. 

  • Vakgerichte opleidingen via onze eigen AB Move on Academy.

  • Snel op de hoogte zijn van nieuws en wijzigingen via de AB Connect app.

  • Een langdurige samenwerking.

  • De stabiliteit én flexibiliteit van een grote organisatie.


Moderne en veilige trucks van A-merken

Bij AB Texel begrijpen we dat onze chauffeurs goede materialen nodig hebben. Daarom onderhouden, vernieuwen én optimaliseren we continu ons wagenpark. Onze chauffeurs rijden altijd met modern en vaak nieuw materieel. Onze vrachtwagens beschikken over de nieuwste technieken en zijn van alle gemakken voorzien. Daarnaast voldoen ze aan de nieuwste veiligheidseisen. Zo beschikken de nieuwe DAF's over een extra raam aan de passagierskant die voorzien is van geperforeerde folie. Een mooie oplossing die de chauffeur privacy biedt, maar wel een beter zicht naar buiten geeft.


AB Move On Academy

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers hun vak verstaan. Het werk bij AB Texel is veelzijdig, en elk soort werk vraagt weer om andere kennis en vaardigheden. Daarom geven wij alleen maatwerktrainingen, die goed aansluiten op het werk in de praktijk. Dat doen we via onze eigen AB Move on Academy.

Vanzelfsprekend zorgen we er voor dat onze chauffeurs altijd op tijd hun code 95 punten halen. Naast vakinhoudelijke trainingen bevat het opleidingspakket ook trainingen die gericht zijn op lifestyle of beroepshouding. Onze medewerkers kiezen zelf welke aanvullende training(en) ze willen volgen.


AB Connect

Chauffeurs zijn vaak lang van huis. Daarnaast werken onze kantoormedewerkers vanuit verschillende locaties en landen. Dat biedt uitdagingen op het gebied van communicatie. Om te zorgen dat we snel kunnen communiceren en onze medewerkers altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, ontwikkelden we ons eigen digitale communicatieplatform: AB Connect.

In de AB Connect app vinden onze medewerkers alles wat ze nodig hebben: nieuwsberichten, jubilea, contactgegevens, het chauffeurshandboek, andere handige documenten, salarisstroken en nog veel meer. Via polls in de app vragen we onze medewerkers regelmatig om met ons mee te denken.

Ook kunnen zij zelf hun ideeën met ons delen. Verder biedt de app tal van andere handige mogelijkheden, zoals het bestellen van nieuwe werkkleding en het opzoeken van de dichtstbijzijnde tankstations, garages of wasstraten. Handig dus!


AB Fit

Bij AB Texel zien we graag dat onze medewerkers lekker in hun vel zitten en gezond hun werk kunnen blijven doen, tot aan hun pensioen. Daarom ontwikkelden wij een programma waarmee wij medewerkers helpen om mentaal en fysiek fit te blijven óf te worden: AB Fit.

Medewerkers kiezen zelf welke onderdelen uit het programma bij hen passen. Bijvoorbeeld individuele coaching voor een gezonde leefstijl, het fietsplan, schuldhulp of psychische ondersteuning.


AB Café

Werken is natuurlijk een stuk leuker als je het naar je zin hebt. Wij zijn ervan overtuigd dat onderling contact tussen collega’s het werkplezier vergroot. Daarom organiseren we een paar keer per jaar het AB Café. Veel collega’s zijn dagelijks op pad en komen elkaar daarom weinig tegen. Bij het AB Café krijgen zij de kans om bij te praten en elkaar beter te leren kennen. Onder het genot van een hapje en een drankje bespreken we de ontwikkelingen binnen de organisatie en is er alle tijd voor gezelligheid.


Waar we voor staan

AB Texel is een grote speler in het agri, food en speciaal transport, maar heeft nog steeds de mentaliteit van een kleine organisatie. Bij ons geldt altijd: afspraak is afspraak. Zowel voor collega’s als klanten. Dankzij onze loyale en houding en familiesfeer voelen mensen zich snel bij ons op hun gemak. We maken dingen niet mooier of moeilijker dan ze zijn. We zijn echte aanpakkers, maar vinden het niet nodig om daarover op te scheppen. Bij AB doen we gewoon wat we moeten doen en dat doen we goed.


Vacatures

Als groeiend bedrijf zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe collega’s. Van chauffeurs tot loodsmedewerkers en transportplanners. Er zijn bij ons volop mogelijkheden! Benieuwd naar onze vacatures? Je vindt ze op onze website ‘werken bij AB Texel’.