Onze speciale verantwoordelijkheid

AB Texel levert alleen de hoogste kwaliteit aan u als klant. Als specialist in agri- en foodtransport nemen we onze verantwoordelijkheid voor de veiligheid van voedsel en diervoeder zeer serieus. Zo zorgen we voor een continue training van onze medewerkers, waarbij veel aandacht is voor de hygiëne van ons materieel, en het nauwgezet volgen van procedures. Alle chauffeurs zijn gekwalificeerd voor het type transport dat ze uitvoeren, en gaan met zorg om met de producten die ze vervoeren. Daarbij werken we met modern materieel dat speciaal is ontwikkeld voor de specifieke producten die we vervoeren. 

Bij al ons transport, maar zeker in het speciaal transport, is veiligheid van onze chauffeurs, medeweggebruikers en veiligheid op de laad- en loslocaties heel belangrijk. Onze chauffeurs worden hier uitgebreid op getraind, bijvoorbeeld via toolbox meetings.

Natuurlijk hebben we ook de benodigde (internationale) certificeringen op het gebied van (voedsel- en diervoeder)veiligheid, en nog een aantal meer:

Audits en coaching

Om altijd aan de laatste eisen te voldoen, controleren wij onze processen en procedures jaarlijks. Op alle afdelingen binnen ons bedrijf organiseren wij audits. Daarnaast toetsen certificerende instellingen ons ook regelmatig. 
Bovendien coachen wij onze chauffeurs in hun dagelijkse activiteiten, en sturen waar nodig bij. Zo bewaken wij de theorie in de praktijk. Niet alleen om aan de eisen te voldoen, maar ook om onze processen en dienstverlening aan u te blijven verbeteren. 
We zijn transparant over onze werkwijze en vertellen onze klanten daar graag over. Ook gaan we met klanten op pad om situaties in de praktijk te bekijken en waar nodig te verbeteren.