Duurzaamheidsstrategie 
AB Texel neemt zijn verantwoordelijkheid als duurzame partner door het verkleinen van de impact op milieu en maatschappij, een aantrekkelijke werkgever te zijn voor medewerkers en een waardevolle en betrouwbare samenwerkingspartner voor relaties in de keten. 
CEO Dennis Wetenkamp: “Meer dan 95% van de CO2-uitstoot van ons bedrijf komt door de ritten die onze vrachtwagens maken. Daarom liggen de grootste kansen én uitdagingen om onze CO2-uitstoot te verminderen in ons wagenpark, in de brandstof die we gebruiken en in het aantal kilometers dat we rijden voor onze klanten. Samen met onze partners in de keten zetten we ons in om de CO2-uitstoot per vervoerde ton/kilometer met minimaal 40% te reduceren in 2030 en terug te brengen tot net zero in 2050.”  
Belangrijke succesfactoren hierbij zijn de schaalgrootte van het bedrijf, een groot en dicht netwerk in West-Europa, kundige en gekwalificeerde medewerkers en de beschikbaarheid van relevante data en informatie.  
 
Bereikte resultaten in 2023 
Vermindering CO2-uitstoot: in 2023 is ingezet op het gebruik van alternatieve brandstoffen zoals HVO en (bio-)LNG. Ook is een pilot met een elektrische truck gestart. Door de inzet van rijstijlcoaches is het brandstofverbruik gedaald. 
Veilig werken: AB Texel streeft naar nul ongevallen. In 2023 is veel aandacht besteed aan het voorkomen van ongevallen. AB Texel Special Transport werd gecertificeerd voor trede 2 op de Safety Culture Ladder. 
Aantrekkelijke werkgever: Met een score van 8,3 op medewerkerstevredenheid realiseerde AB Texel de doelstelling van minimaal een 8. 
Respectvolle samenwerking: AB Texel wil langdurig en transparant samenwerken met ketenpartners om samen ambities te realiseren en waarde toe te voegen. In 2023 was 70% van de omzet afkomstig uit langdurige samenwerkingen met klanten.  
 
Dennis Wetenkamp: “Ik ben trots op onze medewerkers en partners. Samen met hen zetten we in 2024 verdere stappen om én een gezond bedrijf te blijven én de impact op onze leefomgeving te verminderen. Zo investeerden we dit jaar in nieuwe (bio-)LNG trucks waarmee we onze CO2-uitstoot substantieel kunnen verminderen.” 
 
Het duurzaamheidsverslag van AB Texel is te vinden op de website.