Hoe werken wij

Logistieke ontzorging

Logistieke ontzorging is de basis van onze flexibele en oplossingsgerichte dienstverlening. Met onze kennis, ervaring en betrokkenheid  gaan wij geen enkele logistieke uitdaging uit de weg. Onze lokale aanpak en onze schaalgrootte van ongeveer 2.000 medewerkers, 1.250 trucks en 2.000 trailers bieden vrijwel onbeperkte mogelijkheden om aan te sluiten op vragen en wensen van onze klanten. Door ons dichte netwerk kunnen wij onze wagens altijd efficiënt inzetten en flexibel op- en afschalen.

Inzicht door maatwerk dashboards

Hoe verlopen de logistieke processen, en met welk resultaat? Inzicht in resultaten en performance van transporten verkrijgt u met een maatwerk dashboard. Samen met u kijken we welke data relevant is voor uw dashboard. Door de investeringen in ons IT-landschap zijn wij uitstekend in staat snel en accuraat de juiste data uit onze systemen te halen.

Samen optimaliseren

Een efficiënter proces van bestellen tot afleveren, dat is waar wij continu naar streven. Als vervoerder werken we graag nauw met onze klanten samen in de gehele keten. Verbetering slaagt namelijk het beste wanneer we het samen doen: kritisch naar processen kijken en zoeken naar mogelijke verbeteringen. Het data dashboard is vaak de basis voor optimalisatie. We stellen het geheel op maat samen, met specifieke data die voor u als klant relevant is. Samen met u stellen we doelen en brengen we verbeterpunten in kaart. Periodiek monitoren en evalueren we de data. We gaan daarbij altijd voor het beste resultaat: zo efficiënt mogelijke processtappen van bestellen tot afleveren.

Samen integreren

Samen kijken hoe we u als klant nog meer kunnen ondersteunen in de supply chain: dit gaat nog een stap verder dan optimaliseren. Als logistieke partner geven we hier graag samen met de klant invulling aan. AB vervult bij integratie de rol van ketenregisseur. Een dedicated team van specialisten op gebieden zoals data, logistieke processen, IT, HR en opleidingen zoekt continu naar mogelijkheden om performance te verbeteren en de kosten te verlagen. Voorbeelden van deze ontwikkelingen zijn:

  • De AB Track app voor klanten om realtime inzicht te bieden in de aankomsttijd van vrachten.

  • Het AB Xtra klantenportaal: al uw AB informatie overzichtelijk op 1 plek, van orders tot en met facturen en dashboards.         

  • De AB Connect app, om snel en makkelijk informatie te kunnen delen met onze medewerkers.