Aitken & Merry Contractors heeft in 4 decennia een sterke naam opgebouwd in agrarisch transport en overslag. AB Texel UK neemt de transport- en opslagactiviteiten over inclusief de 20 medewerkers, het wagenpark en het terrein en de gebouwen in Greetham Wood, Rutland.

Met deze overname breidt AB Texel UK zijn dienstverlening uit, met name op het gebied van kippertransport. De medewerkers van Aitken & Merry Contractors zijn gespecialiseerd in het vervoer van agrarische producten als granen en koolzaad. Daarmee vormen zij een waardevolle toevoeging aan het team van AB Texel UK. Door de aanzienlijke uitbreiding en diversificatie van het wagenpark en het team kan AB Texel UK zijn klanten uitgebreider en beter van dienst zijn.  

AB Texel UK is gespecialiseerd in het transport van aardappelen en andere agrarische producten. 120 medewerkers spannen zich dagelijks in om klanten in het Verenigd Koninkrijk de beste logistieke diensten te leveren. Hiertoe beschikken zij over een modern wagenpark van meer dan 100 trucks en onderlossers en kippers.

AB Texel UK is onderdeel van AB Texel Group, een sterke internationale speler in het transport van agrarische producten, veevoer, meel, gekoelde foodproducten en zuivel.

Nigel Aitken van Aitken & Merry Contractors, licht toe: “Het is tijd voor John en mij om een stap terug te doen. Om de toekomst van onze transport- en opslagactiviteiten zeker te stellen is de overname door AB Texel UK voor ons een logische en geruststellende stap. Zowel als het gaat om onze medewerkers als klanten. AB Texel UK is een solide en betrouwbare partij die actief is in dezelfde sector als wij.“

Lewis Chishom, Director van AB Texel UK vult aan: “Met de overname van Aitken & Merry Contractors versterken wij onze positie in het transport van agrarische producten en kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van bestaande en nieuwe klanten. Wij heten de medewerkers van Aitken & Merry Contractors van harte welkom, we zijn ervan overtuigd dat hun expertise van grote waarde is voor onze organisatie.”

Het landbouwbedrijf van Nigel Aitken en John Merry blijft buiten de overname.