Duurzaam transport is onze verantwoordelijkheid
“We vinden het onze verantwoordelijkheid als marktleider in agritransport om de eigen CO2 uitstoot te beperken en daarmee onze ecologische voetprint te verkleinen. Met onze partners zijn we continu in gesprek over mogelijkheden om onze dienstverlening te verduurzamen”, aldus Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group. “De komende jaren proberen we zoveel mogelijk van ons transport over te zetten op hernieuwbare brandstoffen om onze CO2 uitstoot drastisch te verminderen, met als uiteindelijk doel 0% CO2 uitstoot in 2050.”

Duurzame samenwerking met PepsiCo
AB Texel Group verzorgt sinds jaar en dag de aanvoer van aardappelen voor PepsiCo, onder andere in het Verenigd Koninkrijk. Juist in uitdagende transities zoals deze groene transitie, zijn partnerships met klanten essentieel. De uitdagingen zijn simpelweg te groot om aan te pakken zonder samenwerking met partners in de keten.

Simon Devaney, Sustainability Director PepsiCo UK & Ireland: "We zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om onze CO2 footprint aan te pakken en de overstap naar HVO voor al het aardappeltransport naar onze locatie in Leicester, de thuisbasis van Walkers, is een belangrijke stap. HVO-brandstof helpt ons in belangrijke mate bij het versneld CO2-vrij maken van onze transportactiviteiten.”

In totaal wordt voor PepsiCo UK in 2023 800.000 liter HVO gereden naar de locatie in Leicester, wat een besparing van ongeveer 2.650 ton CO2 per jaar betekent. HVO is een fossielvrij alternatief voor diesel en wordt gemaakt van plantaardige olie en restafval. In vergelijking met diesel levert HVO100 80% minder CO2  uitstoot.