Uw vervoerder voor meel

AB Texel SIlo - Dry Food legt zich toe op het transport van meel en snapt waar het om draait bij het laden, vervoeren en lossen van dit product. Onze klanten zien dit ook.
We vervoeren meer dan 300 soorten meel van producenten naar afnemers, van dorpsbakkers tot grote fabrieken. Dankzij ons uitgebreide wagenpark, gespecialiseerde chauffeurs en een dicht netwerk in Nederland, België en Duitsland, kunnen wij altijd aan uw transportvraag voldoen.

Van stukgoed tot bulktransport

Of u nu meel in bulk of zakken wilt vervoeren, wij beschikken over de juiste trailers voor elk type transport.

Meel in bulk vervoeren wij in specifieke trailers zoals silowagens en bulkwagens met 4, 5, 7, 11 of 12 cellen. Hiermee kunnen we meerdere soorten meel tegelijk vervoeren, zonder risico op vermenging. Bij grote volumes kunnen we ook kippers inzetten.

Voor het transport van zakgoed beschikken we over kastentrailers met laadklep en elektrische pompwagen, en schuifzeiltrailers, al dan niet met meeneemheftruck. Hierdoor kunnen onze chauffeurs altijd lossen, ook als er geen pompwagen of heftruck bij de bakkerij aanwezig is. Dit voorkomt onnodige vertragingen.

Meeltransport in beeld

Weegsysteem

Een aantal van onze trailers is voorzien van een weegsysteem. Dat heeft als voordeel dat wij meerdere afnemers met één compartiment kunnen bevoorraden, wat ons transport flexibeler en efficiënter maakt.

Altijd in de buurt

Dankzij ons dichte netwerk in Nederland, België en Duitsland kunnen we altijd op het door u gewenste moment leveren en rijden we nooit te veel kilometers. Hierdoor kunnen we een scherpe prijs bieden, en stoten we onder de streep minder CO2 uit. Dat is goed voor uw portemonnee, en voor het milieu.

Voedselveiligheid is onze prioriteit

Uiteraard voldoet ons transport aan alle veiligheidseisen. Niet alleen beschikken we over de benodigde certificeringen voor voedselveiligheid, ook gaan we graag nog een stapje verder. Zo werken we samen met onze trailerleveranciers aan nieuwe reinigingstechnieken. Daarbij zijn al onze chauffeurs getraind in het vervoeren van meel en de bijbehorende veiligheidseisen.

Meer weten?

Meer weten over onze dienstverlening in het transport van meel? Neem contact op met AB Texel Silo - Dry Food) of AB Texel Distribution (zakgoed).  Onze medewerkers staan u graag te woord. Neem contact met ons op.