Gezond, veilig en met plezier aan het werk

AB Move on - opleidingen

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers vaardig zijn en vakkundig te werk gaan. Zij zijn immers het gezicht naar onze klanten. Het werk bij AB Texel is veelzijdig en elk soort werk vraagt weer om andere kennis en vaardigheden. Daarom geven wij alleen maatwerktrainingen die goed aansluiten op het werk van onze chauffeurs. Dat doen we met onze eigen AB Move on Academy.

Voor verschillende soorten trailers – van onderlosser en bulktank tot walking floor en kipper – ontwikkelden we trainingen die volledig gericht zijn op de activiteiten van AB. Dat betekent bijvoorbeeld geen algemene code 95 lessen, maar een gerichte trainingsdag waarbij chauffeurs de handen uit de mouwen steken en oefenen met laden en lossen. Trainingen waar medewerkers veel van leren en beter van worden in hun werk, dat is ons streven. 

De chauffeurs in het speciaal transport worden specifiek opgeleid volgens de veiligheidseisen welke op bouwplaatsen gelden (VCA). Chauffeurs volgen daarnaast de verplichte toolbox meetingen gericht op veiligheid. AB Texel Special Transport beschikt ook over het Safety Culture Ladder (trede 2) certificaat. 

Bij AB maken we korte e-learning items en video’s met tips en tricks over het werk. Deze trainingen delen we regelmatig met collega’s. Zo houden we op een laagdrempelige manier het kennisniveau hoog.


AB Connect - digitaal communicatieplatform

Chauffeurs zijn hele dagen van huis. Om toch snel te kunnen communiceren en te zorgen dat ze altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, bouwden we ons eigen digitale communicatieplatform: AB Connect.

Met de AB Connect app hebben onze medewerkers alle belangrijke informatie bij de hand. Via nieuwsberichten blijven ze op de hoogte van wijzigingen in klantinstructies, veiligheidsinstructies, wet- en regelgeving of nieuwe werkmethodieken. Het chauffeurshandboek raadplegen, documenten ondertekenen en opslaan, onkosten insturen en salarisstroken en urenstaten inzien, kan allemaal via de app.

Ook delen onze medewerkers via AB Connect hun meningen en ideeën. En we organiseren via de app polls. Met een druk op de knop denkt een groot deel van onze medewerkers met ons mee.

Daarnaast biedt de app nog meer handige mogelijkheden. Bijvoorbeeld het bestellen van nieuwe werkkleding en het opzoeken van de dichtstbijzijnde tankstations, garages of wasstraten. Heel praktisch! 


AB Café

Werken is natuurlijk een stuk leuker als je een klik hebt met de organisatie en je collega’s. AB Texel groeit, inmiddels werken we met zo’n 2.800 medewerkers samen.

We vinden het belangrijk dat we elkaar als collega’s, uit alle lagen van de organisatie, af en toe in een informele setting spreken. Daarom organiseren we een paar keer per jaar het AB Café. Op deze gezellige dagen komen collega’s uit het hele land samen om bij te praten. Ook informeren we collega’s tijdens deze dagen over de laatste ontwikkelingen binnen de organisatie.

Onder het genot van een hapje en drankje spreken medewerkers collega’s uit andere divisies, hun leidinggevende of de directie. Zo houden we het laagdrempelig. 


Gezond aan het werk met AB Fit

Je fit en gezond voelen, zowel mentaal als fysiek, draagt bij aan een tevreden en productieve medewerker. Als organisatie dragen we daar graag aan bij. Daarom ontwikkelden we 'AB Fit'. Dit programma bestaat uit verschillende programma’s waar medewerkers aan kunnen deelnemen.

Juist omdat iedereen anders is en andere behoeftes heeft, biedt AB Fit een breed scala aan mogelijkheden. De medewerker kiest zelf wat past. Denk bijvoorbeeld aan individuele coaching voor een gezonde leefstijl, een fietsplan, schuldhulp of psychische ondersteuning. Het AB Fit programma is voor iedereen binnen AB Texel in Nederland beschikbaar.